Skip til hoved indholdet
    Hjem Om Dagplejen Kost

Kost

I dagplejen tilbydes barnet et hovedmåltid til frokost, formiddagsmad, som brød eller knækbrød. Og brød og frugt til eftermiddag. Til maden serveres mælk eller vand.

Kosten er sund, varieret og sammensat efter råd og vejledning fra sundhedsplejerske og sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Efter sundhedsstyrelsens anbefalinger skal børn under et år kun drikke modermælkserstatning - dette skal I selv medbringe.

Børnene deltager i forberedelse af måltidet, dækker bord, rydder af osv. Måltiderne foregår i en rolig atmosfære, med hygge, god tid og snak omkring bordet. Vi respekterer børnenes valg af pålæg og børnenes mæthedsfornemmelse, og vi arbejder med madmod.

Vi serverer ikke sukkerholdige drikke, slik eller kage.

I dagplejen har vi to kostpiloter, med en bred viden om sund kost for små børn. Vi vejleder gerne i forhold til gode spisevaner, ideer til fødselsdage og andet.

Har barnet behov for diætkost eller er der mistanke om overfølsomhed overfor visse fødevarer, skal der altid foreligge en lægeerklæring, før dagplejen kan påtage sig ansvaret for dette.

Koordinerende sundhedsplejerske

Telefon: 48 49 51 21

Dagplejen
Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm

Telefon: 20 46 78 76
dagplejen@horsholm.dk

Åbninstider